[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Lapkričio 7-8 dienomis „Vaikystėje“ buvo atidarytas kuo tikriausias konditerijos cechas! Jaunieji kepėjai, susipažinę su tradiciniais pyrago ingredientais: kiaušiniais, miltais, sviestu ir cukrumi, dalinosi patirtimi iš ko dar galime pagaminti pyragą? Iš smėlio, popieriaus, plastilino, kaladėlių, kaštonų, kankorėžių, šakų ir gilių!, – sutinka jaunieji kepėjai. Tokia spalvota ir kūrybinga įvairovė padėjo ne tik organizuoti pyragų parodas, bet ir sugalvoti joms pavadinimus: „Ragauk ir skanauk“, „Skruzdėliukų ir žirniukų pyragai“, „Geltonukas“. O kokia paroda be lankytojų? Kepėjai skubėjo pasižvalgyti ir kitų organizuojamose pyragų parodose, o stebint ir pasidalinti savo pastebėjimais tarpusavyje: apie pyrago dydžius, spalvas ar ingredientus. Džiaugiamės „Vaikystės“ vyriausiais kepėjais kurie net parengė išsamų savo parodos kūrinių pristatymą: „Čia yra tortas iš medžių, ir jūra, čia dar medžių yra, čia toks katinas“.
„Skruzdėliukų“ grupės mokytoja Karolina Mauliūtė
[/av_textblock]
[av_gallery ids=’13047,13048,13049,13051′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]